maandag 26 augustus 2013

The Collini Case - Ferdinand von Schirach


De zaak Collini - Ferdinand von Schirach

In september 2012 was dit boek "Boek van de Maand" bij De Wereld Draait Door. Over het algemeen ben ik met 50 dingen tegelijk bezig als ik tv kijk, dus ik heb compleet gemist waar dit boek over ging, maar ik heb 'm wel besteld. Misschien had ik beter op moeten letten, want als ik wist waar het over ging, had ik het misschien niet gekocht.

Ferdinand Collini is een man die gewoon zijn werk doet en zich met niemand bemoeit. Eigenlijk valt hij je niet op. Tot hij in een hotel ineens een oude man vermoord. Het lijkt op het eerste gezicht zonder enige reden. Hij wordt verdedigd door een jonge advocaat, Caspar Leinen. De twee lijken niks met elkaar gemeen te hebben, maar dan blijkt dat Caspar het slachtoffer kent. Hij gaat toch door met de verdediging en door zijn onderzoek, komt er een deel van Duitsland's duistere geschiedenis naar boven.

Ik vond het boek intrigerend en heb het toch met moeite uitgelezen. Ik ben blij dat ik het gelezen heb, maar ik weet niet of ik het gekocht had als ik het niet bij De Wereld Draait Door had gezien.

Vooral het einde was voor mij teleurstellend en daarom was de algemene leeservaring minder als gehoopt.

Eindoordeel: 6/10

Uitgever: Arbeiderspers
Aantal pagina's: 176
Genre: Roman
ISBN: 9789029584975
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten