maandag 14 oktober 2013

Heat wave - Richard Castle

Heat wave - Richard Castle

Naast lezen is tv kijken een van mijn grote hobbies. Ik kijk teveel series, maar een daarvan blijft toch wel een favoriet: Castle. 

Ik was dan ook behoorlijk enthousiast toen ik erachter kwam dat de schrijvers achter Castle ook boeken onder de naam van Richard Castle uitbrachten.
In de boeken gaat het over detective Nikki Heat en de schrijver Jameson Rook. Alle boeken zijn ook weer gebaseerd op de moorden die je in Castle ziet, dus echt zoals Castle het zou schrijven. Soms best verwarrend (zeker als je afleveringen van Castle kijkt en ook het boek aan het lezen bent), maar zeker niet slecht geschreven. 

Heat wave is het eerste boek, na de Derek Storm comics die uit zijn. In dit boek wordt Rook aan Heat gekoppeld en moet Heat dus naast het oplossen van een moord op een makelaar, ook nog omgaan met haar gevoelens voor Rook. Vindt ze het nou echt wel zo erg om met hem samen te werken? 

Ik kan bijna zeggen dat de boeken net zo spannend zijn als de serie zelf, en de humor is ook hilarisch. Er wordt vaak gerefereerd aan series en andere huidige trends, en dat maakt het boek eigenlijk nog leuker. 

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Hyperion
Aantal pagina's: 320
Genre: Detective
ISBN: 9781401323820
Taal: Engels


Geen opmerkingen:

Een reactie posten