donderdag 17 oktober 2013

The Hunger Games - Suzanne Collins

The Hunger Games - Suzanne Collins

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het verhaal van de Hunger Games me niet echt aansprak. Maar toen ben ik naar de film geweest (wat een schande zonder eerst t boek te lezen!), en toen ik thuiskwam, ben ik gelijk in het boek begonnen. En in een week tijd heb ik de andere boeken ook gelezen.
Maar nu over the Hunger Games. De serie gaat over Katniss Everdeen, die woont in een soort post-apocaliptische wereld. Er heerst een soort dictatorschap en elk jaar worden de Hunger Games gehouden. Bij dit soort "spel" worden van elk district 1 jongen en 1 meisje naar een arena gestuurd om te vechten. Degene die als laatste blijft leven, is de winnaar (dit was dus voor mij de reden om het niet te lezen!). 

Natuurlijk komt Katniss in de arena, maar daarvoor gebeuren nog wat spannende dingen, die deze wedstrijd anders dan de anderen zullen maken. 

The Hunger Games werd vergeleken als opvolger voor Twilight, want ja, natuurlijk zit er ook liefde in. Ook in deze serie gaat het over moed, liefde en keuzes maken, maar ook, vechten voor jezelf. Daar zijn de overeenkomsten dan ook. Maar in the Hunger Games kun je je toch voorstellen dat deze wereld zou kunnen bestaan, misschien ooit in de toekomst. Vampieren bestaan toch niet? 

Al met al, zeker een aanrader als je van series als Twilight, maar ook Harry Potter houdt en niet vies bent van een beetje spanning en sensatie. 

Eindoordeel: 7/10

Uitgever: van Goor
Aantal pagina's: 344
Genre: Fantasy
ISBN: 9789000331956
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten