maandag 18 november 2013

Catching Fire - Suzanne Collins

Catching Fire - Suzanne Collins

Ik heb al eerder een review geschreven over de Hunger Games (de Hongerspelen) en nu volgt het tweede deel, Catching Fire (Vlammen).

In dit deel, waar volgende week de film van uit komt, zijn Katniss en Peeta thuis, waar ze als helden ontvangen worden na het winnen van de Hongerspelen. Maar, het Capitool is hun grootste vijand. Katniss is namelijk degene die de schuld krijgt van alle opstanden die er in Panem gaande zijn.

Het Capitool verzint een list en zorgt ervoor dat Katniss weer naar de Hongerspelen moet. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, dus bereid je maar voor om deel 3 als een idioot te gaan lezen.

Ik heb de Hungergames pas gelezen nadat ik de film had gezien, maar Catching Fire en de opvolger Mockingjay (Spotgaai) heb ik in een ruk uitgelezen. Wat is dit superspannend zeg! Gaan Katniss en Peeta alles overleven? Gaat Katniss echt ooit nog eens verliefd worden op Gale?

Al die vragen worden in deel 2 van The Hungergames nog veel verwarrender, dus je zult echt deel 3 moeten lezen om antwoorden te krijgen.

Eindoordeel: 9/10

Uitgever: van Goor
Aantal pagina's: 352
Genre: Fantasy
ISBN: 9789000331970
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten