zaterdag 9 november 2013

The cuckoo's calling - Robert Galbraith

The Cuckoo's Calling - Robert Galbraith

Zoals je misschien wel weet is Robert Galbraith eigenlijk J.K. Rowling. Ik heb haar andere boek, "Een goede raad" ook gelezen en dat vond ik niet eens een review waard. Dat boek heb ik uitgelezen omdat ik wilde weten hoe het afliep, maar dat was bijna niet eens de moeite. Wat een verschrikking. Daarom was ik ook vrij huiverig om aan dit boek te beginnen.
Laat "Een goede raad" achter je en begin zonder vooroordeel aan dit boek. Je zult bijna niet eens doorhebben dat je een J.K. Rowling boek aan het lezen bent. Ik ben helemaal weg van Harry Potter, maar ik vind dat ze het genre detective super op heeft gepakt. Vanaf de eerste pagina wil je weten hoe het afloopt en voor mij kwam de afloop ook echt als een verrassing. 

Het verhaal gaat over supermodel Lula Landry, die van het balkon van haar appartement valt. Valt, of wordt ze geduwd? Cormoran Strike wordt ingehuurd door de broer van Lula om dat uit te zoeken. 

Naarmate ik verder kwam in het boek, viel ik steeds meer voor de charme van Cormoran Strike, maar wilde ik ook weten hoe het afliep. Leuk is dat al bekend is dat er een tweede deel uitkomt, joehoe! Ook fijn is dat ze een grote rol heeft weggegeven voor Strike's secretaresse, Robin en hoe belangrijk zij is voor de zaak (iemand nog een goede secretaresse nodig? Ik ben in te huren!). 

Een heel fijn boek, en ik kan niet wachten tot het tweede deel uitkomt (verwachte publicatie in de zomer van 2014!). 

Eindoordeel: 9/10

Uitgever: Boekerij
Aantal pagina's: 519
Genre: Detective
ISBN: 9789022569122
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten