dinsdag 24 december 2013

The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

 The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Ik heb vorige week dit boek gelezen, omdat ik nou eindelijk wel eens de film wilde gaan kijken. En aangezien ik dan ook eerst het boek gelezen wil hebben, moest ik wel.

Helaas was het boek een teleurstelling. Het is maar een klein boekje, het verhaal is maar 115 pagina's, maar ik kon er echt niet doorheen komen. Normaal lees ik als een tierelier en dacht voor ik begon dat ik het wel in 2 dagen uit zou lezen, maar ik heb er een week over gedaan (ik lees eigenlijk alleen voor het slapen gaan, een half uur tot drie kwartier).

Pff wat was dit moeilijk om doorheen te komen zeg. Toen ik op eindelijk op de helft was, zat ik op zich wel lekker in het verhaal, maar nee, niet mijn schrijfstijl. Te veel hele lange zinnen.

Soms heb ik dan het idee dat ik naar iemand luister die met een verhaal begint, halverwege dat verhaal aan een nieuw verhaal begint en ja, dan ben ik de draad gewoon kwijt. Dat had ik met dit boek dus helaas ook.

Maar goed, nu het verhaal. Het gaat over Jay Gatsby, die op Long Island woont. Hij is verliefd op Daisy, maar Daisy is al getrouwd met een andere man. Het verhaal wordt uit het oogpunt van Nick Carraway geschreven, die bevriend is met Jay en met Daisy en zo leef je met dit verhaal mee. Het einde kwam voor mij wel als een verrassing, dus dat zal ik dan niet verklappen.

Ik ben nog wel van plan de film te gaan kijken, gewoon ook om Leonardo diCaprio natuurlijk.

Eindoordeel: 4/10

Uitgever: Wordsworth Editions Ltd
Aantal pagina's: 144
Genre: Literair
ISBN: 9781853260414
Taal:  Engels


Geen opmerkingen:

Een reactie posten