zaterdag 4 januari 2014

Martha's regels - Martha Stewart

Martha's regels - Martha Stewart

Martha Stewart kennen we allemaal als de Amerikaanse vrouw die een imperium had en toen van aandelenfraude werd beschuldigd. Martha Stewart is bekend van haar tv programma's over koken, tuinieren, feestjes geven en nog veel meer. Dit boek is geschreven in de tijd dat ze in de gevangenis zat, soms schrijft ze hier kleine stukjes over, maar het boek gaat hier niet over.

Het boek gaat over de 10 regels die zij heeft opgesteld naar aanleiding van het opzetten van en leiding geven aan een supergroot bedrijf. Martha is gestart met een cateringbedrijf vanuit haar eigen keuken en heeft zo veel ervaring op kunnen doen met alle stappen van het opzetten van een eigen bedrijf.

In het boek geeft ze op verschillende vlakken, naar aanleiding van die 10 regels, advies over het opstarten van een bedrijf, maar ook praat ze over het aannemen van personeel, het omgaan met groothandelaars en andere aspecten die je tegen kunt komen.

Ik vond het een zeer interessant, maar ook makkelijk leesbaar, boek en zeker een aanrader om te gaan lezen als je ooit (of misschien wel nu) je eigen bedrijf wilt opzetten. Ook zeker fijn om te lezen als je al bezig bent met je eigen bedrijf, maar wilt groeien.

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Archipel
Aantal pagina's: 216
Genre: Business boeken
ISBN: 9789063052324
Taal: Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten