zondag 9 februari 2014

The hit - Melvin Burgess

The hit - Melvin Burgess

Er is een nieuwe drugs op de markt, waar iedereen het over heeft: Dood. Als je het inneemt, heb je 1 geweldige week. Precies een week, want daarna ben je dood. Je week is dan wel helemaal geweldig.
Adam woont in Manchester. Zijn leven is vrij uitzichtloos, zijn broer is weg en zijn vriendin heeft hem net gedumpt. Wat heb je dan nog te verliezen?

Het verhaal van The Hit kan eigenlijk best in deze tijd afspelen. Het gaat niet goed met de economie, de rijken worden rijker, de armen worden armer, er zijn te weinig banen en ga zo maar door. De rebellengroep The Zealots willen voor verandering zorgen. Ze organiseren rellen en delen gratis Dood uit. Maar dan neemt het verhaal toch een vrij onverwachte wending.

Ik vond The Hit een goed geschreven boek, toch wel interessant om het in deze slechte economische tijd te lezen. Maar het einde viel me een beetje tegen. Alsof de schrijver toch het gevoel had om deze vrij uitzichtloze situatie tot een "happy ending" te brengen. Het voelde voor mij een beetje als afraffelen. Jammer, want het had een goed boek kunnen zijn, als het einde wat anders was geweest.

Eindoordeel: 6/10

Uitgever: Chicken House
Aantal pagina's: 304
Genre: Actie
ISBN: 9781908435330
Taal: Engels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten