vrijdag 7 februari 2014

Vrijdagcolumn - de prijs van e-boeken

In het AD van dinsdag stond het volgende bericht: E-readers staan vol met illegale boeken.


Veel te veel mensen downloaden illegaal boeken en schrijvers verdienen zo niets. Eigenlijk hetzelfde als een tijd geleden met muziek. Nu hebben muzikanten nog het voordeel dat ze optreden, en dat ze daar hun geld aan verdienen.

Ik heb zelf al sinds 2010 een Kindle (toendertijd gekocht via amazon.com) en lees veel boeken. Ik lees al veel Engels, dus de aanschaf voor een Kindle met dan ook een account op Amazon.com was voor mij best makkelijk. Ik moet wel zeggen dat ik eigenlijk van 1 schrijver de digitale boeken koop. De rest lees ik toch echt nog op papier.

Het voordeel vooral vind ik dat je op reis niet meer zo'n achterlijk zware koffer hebt omdat je 10 boeken mee wilt nemen. Maar, het nadeel, en dat geldt zeker voor de Nederlandse boeken, vind ik dat de prijzen in verhouding zo hoog zijn!

Als je kijkt naar een populair boek zoals "The Fault in our stars", kost het papieren boek bij Amazon.com $17,99. Het Kindle e-boek kost $8,70.

Vergelijk je dat met "Toen ik je zag", kost het papieren boek €19,95 en de digitale versie €12,99. Ik vind dat nogal een verschil.

Ik koop momenteel liever papieren boeken als digitale boeken. Ik snap ook niet zo goed waarom een digitaal boek zo onwijs duur is. Want volgens mij scheelt het een heel stap in het uitgeven van een boek! Als de prijs van een e-boek nou eens de helft goedkoper wordt als een papieren boek, dan ben ik de eerste die aansluit in de digitale rij.

Wat vind jij van de prijzen van de e-boeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten