woensdag 30 april 2014

Divergent - Veronica Roth

 Bron

Divergent of Inwijding is het eerste deel in de Divergent serie van Veronica Roth. Van dit deel is ook net de gelijknamige film uitgekomen.

In Divergent lees je over Tris die in het futuristische Chicago woont. Chicago is ingedeeld in vijf facties, die staan voor een bepaalde eigenschap: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Als je zestien bent, moet je kiezen voor een van die facties. Tijdens de ontgroening in je factie dien je allerlei opdrachten te doen om in de factie te mogen blijven. Haal je te weinig punten, dan word je factie-loos.

Tris kiest voor onverschrokkenheid en doet in deze factie de ontgroening. Deze is echt heel bruut en dat zorgt voor soms nare momenten. Tris heeft dan wel voor onverschrokkenheid gekozen, maar ze draagt ook nog een geheim met zich mee.

Wat een spannend boek zeg. Ik moest wel even denken aan 'The Hunger Games' toen ik het zo las, want het lijkt er erg op. Je leeft heel erg met Tris mee, en ik zou echt niet graag in deze wereld willen leven.

Het boek leest makkelijk weg, ik had het dan ook zo uit. Ik heb er van genoten en kijk ook uit naar de film!

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: van Goor
Aantal pagina's: 272
Genre: Young Adult
ISBN: 9789047516835
Taal: Engels & Nederlands

1 opmerking: