dinsdag 13 mei 2014

Allegiant - Veronica Roth


Samensmelting (of Allegiant) van Veronica Roth is het laatste deel in de Divergent serie. Je kunt de recensies van Divergent en Insurgent hier en hier lezen.

Let op: deze recensie bevat spoilers over de eerste twee boeken. Lees dus niet verder als je de boeken nog niet gelezen hebt of geen spoilers van deze boeken wilt lezen!

In Samensmelting vlucht Tris samen met Tobias en een aantal anderen de stad uit. Buiten de stad staat het Bureau voor Genetisch Welzijn. Deze houdt Chicago in de gaten en zo komen ze erachter dat Chicago een experiment is. De wereld is veel groter en er zijn een hoop leugens verteld. Tris en Tobias proberen de wereld die zij kennen weer terug te krijgen, en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Ik moet wel zeggen dat dit het spannendste boek uit de serie is. Ik kon het echt niet uit mijn handen leggen, ik moest weten wat er met Tris en Tobias zou gaan gebeuren. Het einde zal ik niet verklappen, maar pak wel een doos tissues als je dit gaat lezen, want ik heb echt de ogen uit mijn hoofd gehuild.

Het einde is verrassend en echt niet wat ik had verwacht. Ik ben er nog een paar dagen stuk van geweest, maar man, wat was dit boek goed zeg. Echt niet alleen voor Young Adults hoor.

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: van Goor
Aantal pagina's: 368
Genre: Young Adult
ISBN: 9789000334797
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten