donderdag 15 mei 2014

De Kraamhulp - Esther VerhoefIn 'De Kraamhulp' van Esther Verhoef lezen we over Didi, die na een zware bevalling thuis geholpen wordt door kraamhulp Hennequin. Didi is erg blij met Hennequin, want ze heeft veel steun aan haar. In de eerste dagen dan, want daarna begint ze toch een beetje te twijfelen.

Mirjam de Moor werkt bij de politie en is nog altijd bezig met de dood van haar broer. Ze vertrouwt het niet helemaal en gaat zelf op onderzoek uit, want ze vermoed dat haar schoonzus er wel eens iets meer mee te maken zou kunnen hebben.

In het begin is het even wennen, want er lopen eigenlijk drie verhaallijnen tegelijk. Je leest over Didi, over Hennequin en over Mirjam. Maar dat duurt eigenlijk maar even. Dan word je namelijk gegrepen door dit boek. Je wilt weten hoe het nou met de schoonzus van Mirjam zit, of Didi nou echt aan 't twijfelen is en wat Hennequin in vredesnaam uitvoert.

Schrap maar alle afspraken uit je agenda, zet je telefoon uit en haal genoeg eten in huis. Als je eenmaal in dit boek begint, laat het je niet meer los. De rillingen liepen over mijn rug, oh wat was dit boek eng zeg. Zo goed geschreven, het boek had me echt in zijn macht. Ik heb met ingehouden adem zitten lezen. Briljant.

Eindoordeel: 9/10

Uitgever: Ambo | Anthos
Aantal pagina's: 328
Genre: Thriller
ISBN: 9789041423696
Taal: Nederlands


Geen opmerkingen:

Een reactie posten