dinsdag 6 mei 2014

Insurgent - Veronica Roth


Insurgent of Opstand is het tweede deel in de Divergent serie. Let op: deze recensie bevat spoilers over het eerste deel! Je kunt de recensie van het eerste deel hier lezen.

Na het drama tijdens de Inwijdingsdag woedt er oorlog tussen de facties. Tris voelt zich zo schuldig over de dood van Wil en die van haar ouders en maakt daardoor keuzes die haar eigen leven en haar relatie met Tobias op het spel zullen zetten. En dan komt ook nog haar geheim uit.

Ik had af en toe wel moeite om een futuristische wereld voor te stellen tijdens het lezen, maar dat ligt meer aan mij. Ik ben niet zo heel goed in de scifi boeken, maar dat neemt niet weg dat het gewoon ook een romantisch verhaal met een gigantische vleug girlpower is. Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op Tobias en ik hoop dan ook dat er een "ze leven nog lang en gelukkig" aan komt in het volgende boek. 

Deel twee is net iets minder spannend als deel 1 in de serie, maar toch wil je weten hoe het verder gaat. Ook dit boek leest heerlijk makkelijk weg en als je van Young Adult boeken houdt is het zeker een aanrader.

Eindoordeel: 7/10

Uitgever: van Goor
Aantal pagina's: 368
Genre: Young Adult
ISBN: 9789000314508
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten