maandag 23 juni 2014

IV - Arjen LubachIn 'IV' van Arjen Lubach hoort Elsa, op vakantie in Zuid-Frankrijk, dat haar vader in Nederland is vermoord. Ze vertrekt halsoverkop naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam aangekomen, ontdekt ze dat haar vader, een hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was.

Elsa neemt de zoektocht van haar vader over, met gevaar voor eigen leven. Ze wordt daarbij geholpen door Maarten van Eck, televisieprofessor, en Robin, studente van Elsa's vader. Elsa wordt verdacht van de moord op haar vader en de politie en de moordenaars van haar vader zitten haar op haar hielen, maar ze is vastbesloten een antwoord te vinden op de vragen die zij en haar vader hadden.

Ik had nog niet eerder iets gelezen van Arjen Lubach en kende hem alleen maar van 'Wie is de Mol?', dus toen de boekenweek startte en ik dit boek zag, besloot ik het te kopen. Ik ben een groot fan van Dan Brown en door de historie en de verhaallijn van dit boek, deed 'IV' me erg aan Dan Brown denken. Wel op een positieve manier. Arjen Lubach heeft me meegevoerd door de geschiedenis van de koninklijke familie en langs de Amsterdamse grachten.

Ik heb het boek in een middag uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen. Nu weet ik dat er twee versies van het verhaal zijn, waarvan ik er maar 1 heb gelezen, dus ik kan alleen mijn mening over deze versie geven. Ik vond het einde verrassend en werd vanaf het begin gegrepen door dit boek. Petje af voor Arjen Lubach! Hij heeft er zeker een nieuwe fan bij.

Eindoordeel 9/10

Uitgever: Uitgeverij Podium B.V.
Aantal pagina's: 318
Genre: Thriller
ISBN: 9789057596698
Taal: Nederlands


Geen opmerkingen:

Een reactie posten