maandag 30 juni 2014

The Fault in our Stars - John Green


In 'The fault in our stars' lees je over Hazel, die terminale kanker heeft. Door een nieuw medicijn kan haar leven verlengt worden, maar het is niet duidelijk hoe lang ze nog zal leven. Hazel is een introvert meisje en ze wil eigenlijk geen nieuwe vrienden maken want ja, haar leven kan zomaar ineens afgelopen zijn. Haar moeder haalt haar over om naar een praatgroep voor jongeren met kanker te gaan en daar ontmoet Hazel Augustus, Gus. Voordat ze het doorheeft, veranderd Gus haar leven drastisch.

Ik kan heel veel zeggen over 'The fault in our stars' en dat zou ik ook wel willen, maar ik ben bang dat ik teveel verklap over dit boek. Het boek is verfilmd en de film heeft momenteel voorvertoningen in een aantal bioscopen. Vanaf 10 juli zal de film overal gaan draaien. In Amerika is de film een groot succes en dat verdient de film ook echt. Het boek is geen standaard tienerboek en ik vind ook echt dat dit boek verplicht op de leeslijst moet komen te staan. Laat je niet tegenhouden als je ouder dan 16 bent, want dit boek is geniaal, vol liefde en emotie en gewoon zo goed geschreven. Ik heb het boek in een dag uitgelezen, wel met een doos tissues naast me, want ik heb echt de ogen uit mijn hoofd gehuild. Het is een soort rauwe emotie die dit boek oproept en ik was dan ook de rest van de week van slag. Dit boek heeft, naast 'The perks of being a wallflower' echt een plekje in mijn hart veroverd.

Heb je het boek nog niet gelezen? Ren dan nu naar de boekenwinkel of koop het boek via de links hieronder want het is echt een boek wat je gelezen moet hebben. Zet je telefoon uit, sluit je op in je kamer met een grote pot thee, koekjes en tissues en je hebt het boek binnen no time uit.

En de film.. Ja ik wacht wel tot ie uitkomt op dvd want ik ga echt niet in de bioscoop zitten janken.

Eindoordeel: 10

Uitgever: Leminiscaat
Aantal pagina's: 336
Genre: Roman
ISBN: 9789047706601
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen