vrijdag 20 juni 2014

Tijgers in de nacht - Fiona McFarlane


Je ligt in bed, maar bent wakker. Het is nog donker en je hoort de geluiden van een tijger beneden. Wat zou jij doen?

Ruth is een oudere dame. Haar man is overleden en ze woont alleen in een huisje aan de kust. Haar twee zonen wonen ver. Dan staat ineens Frida aan de deur. Ze is verpleegster en is gestuurd door de regering. 

Ruth is onzeker of ze Frida kan vertrouwen. Maar, vertrouwt ze zichzelf wel? Haar zoons lijken Frida wel te vertrouwen en dus blijft Frida. Frida neemt het hele huishouden over, doet de boodschappen en zorgt er voor dat Ruth haar medicijnen krijgt.

Ruth hoort 's nachts een tijger in huis, maar is dat nou haar verbeelding of echt? Als Frida de tijger ook hoort, weet ze dat ze Frida kan vertrouwen. Of dat nou echt een goede beslissing is, dat moet je zelf maar uitvinden.

Van Uitgeverij Meulenhoff kreeg ik dit boek voor de Boekenbloggersbijeenkomst. Het is niet een boek wat ik zelf uitgezocht zou hebben, maar uiteindelijk heeft het me wel vermaakt. Het onderwerp is origineel en recent, want er zijn veel ouderen die met dit soort situaties te maken hebben. In de huidige tijd is het soms makkelijk om je ouders aan iemand anders over te laten, want je hebt het zelf al zo druk. Een realistisch boek.

Wat ik wel jammer vond is dat ik al vrij snel Frida doorhad. Dat betekent gelukkig niet dat het boek niet vermakelijk is, want het is net of je naar het levensverhaal van je oma luistert. Ik vind dat altijd leuk, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dat iets minder vinden. De meningen over dit boek waren dan ook verdeeld tijdens de Leesclub.

Eindoordeel: 7/10

Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina's: 296
Genre: Roman
ISBN: 9789029090131
Taal: Engels & Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen