vrijdag 11 juli 2014

Haal meer uit je dip - Marisa Garau


Wat doe je als je een dip hebt? Blijf je op de bank zitten en laat je de dip jouw leven overnemen, of kies je voor de kracht van mindfulness en start je je nieuwe leven?

Dat was de keuze die Marisa Garau had, toen zij een dip kreeg. Mindfulness, dat is toch heel zweverig? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. In 'Haal meer uit je dip' staan genoeg tips om een dip of burnout te voorkomen, maar ook als je een dip of burnout hebt of hebt gehad, is dit boek handig.

Marisa Garau schrijft met humor, zonder bullshit en recht voor z'n raap over mindfulness. Ze heeft het bijvoorbeeld over de zeven houdingen van mindfulness: acceptatie, loslaten, niet-oordelen, niet-streven, geduld, opnieuw beginnen en vertrouwen. Die houdingen hoeven helemaal niet zweverig te zijn, het maakt je leven wel een stuk leuker als je je met die houdingen bezig gaat houden. Met yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie tips is dit boek over mindfulness compleet.


Ik vond het boek herkenbaar (aangezien ik vorig jaar zelf een burnout heb gehad), grappig en educatief. Ik kan het iedereen aanraden, alleen al om een burnout te voorkomen. Het boek zal ik regelmatig nog eens pakken, gewoon om mijn geheugen op te frissen.

Ik heb het geluk gehad Marisa te mogen spreken tijdens de Boekenbloggersbijeenkomst en haar eerlijkheid tijdens ons gesprek en haar enthousiasme over haar boek werkte aanstekelijk. Het is altijd leuk om zo'n gepassioneerd persoon te ontmoeten. Marisa Garau geeft zelf ook e-cursussen, mocht je nog meer aan de slag willen met Mindfulness.

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Boekerij
Aantal pagina's: 244
Genre: Lifestyle
ISBN: 9789022567036
Taal: Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten