donderdag 24 juli 2014

Takedown twenty - Janet EvanovichIn het twintigste deel van de Stephanie Plum reeks gaat Stephanie achter maffia baas Salvatore 'Uncle Sunny' Sunucci aan. Dit blijkt nog moeilijker dan normaal, want heel Trenton, en dan met name oma Bella, de oma van Stephanie's vriend Morelli, beschermt Uncle Sunny. En om het nog ingewikkelder te maken, Godfather Sunny is ook nog eens echt Morelli's peetoom.

Ranger vraagt ook Stephanie's hulp, want een aantal oudere vrouwen zijn vermoord. Oma Mazur speelt bingo met deze dames en wordt dan ook ingezet om de seriemoordenaar te pakken te krijgen. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en als er dan ook nog eens een giraf in Trenton rondloopt, denkt Stephanie dat ze nu echt gek geworden is.

Tja, wat kan ik zeggen over de boeken van Janet Evanovich. Zodra er een uitkomt, wil ik 'm lezen. De boeken zijn hilarisch, ik zit regelmatig hardop te lachen, en stiekem wil ik zelf ook wel Bounty Hunter worden. Nou ja, ik denk dat ik een goede tweede Stephanie Plum zou zijn.

Janet Evanovich heeft een vlotte schrijfstijl en dat maakt dat deze boeken zo uitgelezen zijn. Ook als je Engels wat minder is, dan zou ik ze nog steeds aanraden.

Er is ooit nog 1 film gemaakt, met Katherine Heigl in de hoofdrol. Volgens mij ben ik de enige die 'm gezien heeft en ik heb niet de hoop dat er nog meer gemaakt worden. Toch is het een leuke film en vond ik 'm redelijk trouw aan de boeken. Zeker het kijken waard dus!

Zou jij een goede bounty hunter zijn?

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Random House Inc.
Aantal pagina's: 320
Genre: Detective
ISBN: 9780345542915
Taal: Engels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten