maandag 21 juli 2014

Villa Toscane - Linda van Rijn
In 'Villa Toscane lezen we over Helen en Carlo. Carlo is van oorsprong Italiaans en samen wonen ze in Nederland. Als Carlo zijn baan verliest en de baan van Helen ook op de tocht staat, nemen ze een sprong in het diepe en starten een agriturismo in de heuvels van Toscane.

Het openen van een agriturismo is zwaar, de oude hoeve die ze verkocht hebben moet verbouwd worden en er is geen geld om iemand aan te nemen om hen te helpen bij het runnen van de agriturismo. Gelukkig vermaken hun twee kinderen zich prima en ook de Italiaanse bevolking in het nabijgelegen dorpje sluiten Helen en Carlo in hun armen.

Dan wordt op een dag hun hond dood in het zwembad gevonden. Het lijkt op een ongeluk, maar is dat nou wel zo? Als er dan ook nog iemand uit Carlo's verleden opduikt, dan valt hun Italiaanse droom in duigen.

Dit was het eerste boek dat ik van Linda van Rijn las, het boek kocht ik alleen om de titel en het idee dat ik even de warmte van de Toscaanse zon op m'n lijf kon inbeelden was genoeg om dit boek open te slaan. Ik heb enorm genoten van de schrijfstijl van Linda van Rijn, die me het gevoel gaf dat ik samen met Carlo en Helen in hun Toscaanse agriturismo woonde.

Tot de dood van hun hond genoot ik met volle teugen van de beschrijvingen die Linda van Rijn me van de omgeving gaf. Daarna werd ik meegevoerd in de onzekerheid van Helen en Carlo en de angst die daarna kwam. Ik voelde me benauwd en hoopte dat het boek toch nog een vrolijk einde zou hebben.

Het boek houdt je tot het laatste hoofdstuk in zijn greep en ik vind dat Linda van Rijn echt niet onder doet tussen grote namen als Esther Verhoef en Saskia Noort.

Ga je op vakantie naar Italiƫ? Dan is dit natuurlijk de ultieme thriller.

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Uitgeverij Marmer
Aantal pagina's: 288
Genre: Thriller
ISBN: 9789460681677
Taal: Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten